
Spreker
Joachim De Vos
Joachim is ingenieur electronica van opleiding bij de KUL, behaalde een postgraduaat in internationale business aan HUB en een MBA aan FBS/KUL en Kellogg University in Chicago.
In 1995 startte Joachim, samen met oprichter Frank Belien, met de realisatie van Living Tomorrow ook wel bekend als "het Huis van de Toekomst". Living Tomorrow groeide uit tot een wereldwijd uniek concept waar bedrijven, overheden en kennisinstellingen samenwerken om de toekomst visueel en tastbaar te maken voor miljoenen bezoekers, professionals en consumenten. Het is een innovatie demo centrum, co-creatie katalysator en een onderzoeksbureau voor markt en product van de toekomst. Living Tomorrow werkt momenteel aan haar nieuwste realisatie, Living Tomorrow Vision 2030, met zes hoofdthema's: smart home / smart mobility & logistics / smart industry & cities / smart buildings & infrastructure en smart health. De investering van €30 miljoen wordt een van Europa's grootste innovatiecampussen voor professionele bezoekers met demozones, co-creatieruimtes, flexkantoren, conferentiecentrum en een living lab in de vorm van een hotel van de toekomst met 96 kamers. De innovatietoren op de site zal 50m boven de Brusselse skyline uitsteken. Ongeveer 70 organisaties nemen al deel aan dit nieuwe project, dat in 2023 zal openen.
In 2007 richtte Joachim TomorrowLab op, een strategisch innovatie & foresight adviesbedrijf. Multidisciplinaire en ervaren teams begeleiden organisaties bij het voorbereiden op de toekomst door middel van scenarioplanning, het bouwen en stress-testen van businessmodellen, innovatiemanagement en het realiseren van ecosystemen voor open innovatie en innovatiepilots. Zowel de helft van de top 100 bedrijven in België maakte al gebruik van TomorrowLab’s strategische lange termijn programma’s.
Living Tomorrow en TomorrowLab stellen vandaag 75 mensen te werk.
🎤 Powered by Read My Lips
Wanneer
Waar
Categorie
Talk
Why Innovation Fails and the 7 keys to success
Om succesvol te blijven is het belangrijk dat organisaties bestand zijn tegen de steeds snellere veranderingen en ze die veranderingen liefst ook een stap voor blijven. Het is cruciaal op een juiste manier naar de toekomst te kijken, onzekerheid te omarmen, kansen te benutten en bedreigingen tijdig te herkennen.
Why innovation fails leert je niet alleen in de toekomst te kijken, het toont ook de meest gemaakte fouten en veelvoorkomende valkuilen in een innovatieproces. Bovendien krijg je een beter inzicht in de technologische evolutie van de komende tien jaar en vertaalt het al deze inzichten in een concrete aanpak om toekomstrobuuste, succesvol innoverende bedrijven en organisaties te bouwen.